Over Mikolit

Door de toename van aandacht voor het milieu stelt men steeds hogere kwaliteitseisen aan afdichtproducten. Mikolit® is de merknaam van kwalitatief hoogwaardige kleikorrels, die door de firma Terratech geproduceerd worden uit natuurlijke grondstoffen. De kleikorrels zijn speciaal ontwikkeld voor waterafdichtingen die onderwater moeten worden aangebracht.

Over Mikolit

De werking van onze duurzame kleikorrels

Werken-Mikolit.jpg

Zodra de aanwezige kleilagen worden verstoord door boor- of graafwerkzaamheden is de afdichtende werking van de kleilaag verstoord en is herstel noodzakelijk. Dit herstel kan op eenvoudige en duurzame wijze worden gerealiseerd door het toepassen van Mikolit®-afdichtpellets, een serie kleikorrelproducten van topkwaliteit.

De Mikolit®-afdichtpellets zijn zodanig geprepareerd dat de korrels goed zinken in water. Nadat de korrels op de gewenste plek zijn aangekomen gaan deze uitzetten. Hierdoor ontstaat een homogene waterdichte laag die bestaat uit natuurlijke kleimineralen. Een duurzame manier om ervoor te zorgen dat bodemverontreinigingen onze kostbare drinkwatervoorraden niet bereiken. 

Meer weten over onze producten? 

Bekijk onze producten

De gebruikers van Mikolit®

Diverse partijen maken gebruik van de veilige, efficiënte en duurzame producten die Mikolit® te bieden heeft:

  • Boorbedrijven: Mikolit helpt bij de kwalitatieve precisiewerkzaamheden die in de ruwe omgeving uitgevoerd moeten worden.
  • Adviseurs: wij ondersteunen adviseurs bij het geven van het juiste advies bij het afdichten van boorgaten. Hier zitten protocollen aan vast.
  • Opdrachtgevers: wij ondersteunen opdrachtgevers om er zeker van te zijn dat hun uitvoerders bij boorwerk kwaliteitsproducten gebruiken.
  • Overheid: Mikolit helpt bij het bewaken van onze kostbare, ondergrondse waterreserves en het in stand houden van een betrouwbaar ondergronds milieu.

Over Terratech

Terratech BV, gevestigd in Sittard, produceert kleikorrels voor het herstellen van kleilagen in de bodem. 
De kleikorrels worden onder de merknaam Mikolit®  gedistribueerd in diverse Europese landen. 
In Nederland wordt rechtstreeks vanuit de productielocatie Brunssum aan eindgebruikers geleverd.