Bronbemaling veilig afgedicht

toepassingen02

Retourbemalingen zijn bij (ondergrondse) bouwprojecten tegenwoordig aan de orde van de dag. Water mag weggepompt worden, als de oorspronkelijke toestand maar weer wordt hersteld. Mikolit® helpt om de schade van bron- en retourbemalingen zo veel mogelijk te beperken.

Retourbemalingen beperken risico’s

Met een hoge grondwaterstand hebben we in Nederland leren leven. Een tijdelijke verlaging is vaak nodig bij bijvoorbeeld de bouw van parkeergarages of tunnels. Er bestaan echter de nodige gevaren bij het wegpompen van grote hoeveelheden grondwater: er gaat mogelijk drinkwater verloren, er kan verzilting ontstaan en ongewenste zettingen van de bodem kunnen voorkomen. Retourbemalingen worden vaak als oplossing gezien. Daarbij wordt uit de bodem gepompt water op een beperkte afstand teruggepompt. Op die manier treft de waterstandverlaging een kleiner gebied en blijft de voorraad drinkwater op peil.

Oplopende druk

Zaak is wel dat de tijdelijke boorgaten zowel tijdens als na bemaling worden gedicht om de oorspronkelijke situatie goed te herstellen. Mikolit® 00, Mikolit® 300 en Mikolit® B zijn hier uitermate geschikt voor. Bij een retourbemaling kan de druk op de Mikolit®-laag van onderaf oplopen. Daarom moet er een laag grind boven op de ‘kleiprop’ worden aangebracht. Het is mede daarom belangrijk om samen met ons af te wegen welk Mikolit®-product het meest geschikt is voor gebruik bij een specifieke bronbemaling.

Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

Wilt u meer informatie over een produkt of toepassing? Stel uw vraag hieronder.
(* verplichte velden).
Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Bevestig e-mailadres
Telefoonnr.
Toelichting

 

Drinkwater goed ... Vragen? Bel: +31 (0)46 - 4 526 662 Grondwater sanering ...
Bekijk ons Youtube kanaal