Mikolit ThermoSeal: Warmtegeleider

mikolit_ts_plaatje2

Bij de aanleg van duurzame energiesystemen met bodemwarmtewisselaars voldoen reguliere kleikorrels niet. Mikolit-ThermoSeal® biedt de oplossing: een perfecte afdichting én een optimale warmtegeleiding.


Thermisch geleidende korrels

GrondlagenBij bodemwarmtewisselaars (zgn. gesloten systemen) verloopt de energie-uitwisseling met de bodem via warmtegeleiding. Het transport passeert daarbij de boorgatomstorting. Probleem: die omstorting is een slechte warmtegeleider en doet de temperatuur dus afnemen. Terratech ontwikkelde daarom Mikolit-ThermoSeal®; kleikorrels waaraan thermisch geleidende materialen zijn toegevoegd. Die garanderen een optimaal warmtetransport en de best mogelijk afdichting, ook bij uitzetten, krimpen, bevriezen en ontdooien.

Onderhoudsvrij pompsysteem

De ThermoSeal®-korrels zijn wat kleiner dan bij de andere Mikolit-varianten, Pomptechniekvanwege de doorgaans kleine boorgatdiameters waar ze in gestort worden. Bij boordieptes van 50 tot 60 meter zijn geen speciale hulpmiddelen nodig. Voor grotere dieptes ontwikkelde Terratech een pompsysteem waarmee Mikolit-ThermoSeal®-korrels kunnen worden verpompt. Met deze onderhoudsvrije pomp kunnen in hoog tempo boorgaten worden aangevuld. Het mengen op de boorlocatie en het schoonmaken aan het einde van de werkdag zijn bij dit systeem overbodig.

Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

Wilt u meer informatie over een produkt of toepassing? Stel uw vraag hieronder.
(* verplichte velden).
Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Bevestig e-mailadres
Telefoonnr.
Toelichting

 

Vragen? Bel: +31 (0)46 - 4 526 662 Technische gegevens
Bekijk ons Youtube kanaal