Mikolit B: Superieur zwelvermogen

mikolit_b_plaatje

Mikolit® B heeft het grootste zwelvermogen van alle Mikolit®-producten. Resultaat: een relatief droge, drukvaste kleilaag met een groot zelfherstellend vermogen. Bij uitstek geschikt voor het afdichten van boringen bij grondwatersanering en bronbemalingen.

Robuust

Slechts een klein deel van het zwelvermogen van de Mikolit® B-korrels gaat zitten in het opvullen van de ruimte tussen de korrels. De rest van het vermogen wordt gebruikt voor de robuustheid van de kleilaag. Doordat Mikolit® B pas laat begint te zwellen, is het product prima bruikbaar tot op zeer grote diepte.

Niet minder nodig bij grotere zwelcapaciteit

Mikolit® B heeft alle karakteristieke eigenschappen van andere producten uit de reeks (stofvrij, waterdicht), alleen zijn de korrels iets minder goed verwerkbaar. Ook worden ze eerder plakkerig, wat het gebruik bij verbuisde boringen iets lastiger maakt. De aanname dat van korrels met een grotere zwelcapaciteit minder gebruikt hoeft te worden berust op een misverstand: als een laag klei aan de omtrek is dichtgezwollen, stopt het zwelproces. Het gevormde kleilichaam neemt niet meer in omvang toe. Er kan namelijk geen water meer bij de korrels in het centrum van het kleilichaam komen.

Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Stel een vraag

Wilt u meer informatie over een produkt of toepassing? Stel uw vraag hieronder.
(* verplichte velden).
Voornaam
Achternaam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Bevestig e-mailadres
Telefoonnr.
Toelichting

 

Vragen? Bel: +31 (0)46 - 4 526 662 Technische gegevens
Bekijk ons Youtube kanaal